Acht Nederlandse Superleggera's

Door Eddie in Nieuws, woensdag 26 Feb 2014 20:02
Veel geld, € 75.800? Toch is de vraag groter dan Ducati's productie. Superleggera studio 3

Het was op de Motorbeurs bij tijd en wijle dringen geblazen om een glimp van de Ducati Superleggera op te vangen. Iedereen wou er even mee op de foto, vaders zaten hun kroost geknield en al wijzend tekst en uitleg te geven, terwijl de licht beschonken beursbezoekers orakelden over de verkoopprijs van € 75.800, het drooggewicht van 155 kilo en de ruim 200 pk aan topvermogen.

Voor ons aanleiding tot een belletje met Ducati North Europe. Want leuk en aardig zo'n exclusieve motorfiets, maar worden ze überhaupt wel verkocht in ons zo zuinige landje, in crisistijd? Het antwoord luidt volmondig 'ja'. In Nederland zijn er acht verkocht, tegenover vijf in België. Volgens Niels Kleinlooh van Ducati North Europe worden er ook daadwerkelijk de nodige Superleggera's op kenteken gezet, dus is het mogelijk dat je er één op de openbare weg zult tegenkomen. 

Ducati zal in totaal 500 Superleggera's produceren, en die zijn inmiddels allemaal verkocht. Er zijn zelfs meer dan 600 orders binnengekomen. Omdat de klanten nog wel aan hun betalingsverplichting moeten voldoen, kunnen geïnteresseerde motorrijders zich via de Ducati Dealers alsnog op een reservelijst laten zetten.

Meer Superleggera hier, een wallpaper hier.

 

Motorbase

Ducati 1199 Panigale Superleggera studio foto 2014
Ducati 1199 Panigale Superleggera
Cilinderinhoud 1.198 cc
Vermogen 200 pk
bouwjaar 2014
Tags: superleggera,

Gerelateerde artikelen