vrijdag 19 april 2024

Aardbeving Japan: Honda sluit voorlopig de fabriek

Honda heeft haar fabriek in de Kumamoto-prefectuur stilgelegd na aardbevingen net buiten de stad Kumamoto. De aardbeving van voor het weekend had een kracht van 7.4 op de schaal van Richter en er volgde zelfs kortstondig een vulkaanuitbarsting na de schokken.

Bij de aardbeving zijn zeker 1.500 mensen gewond geraakt, waarvan 80 ernstig. Meer dan 69.000 mensen moesten hun huis verlaten. Naar schatting zouden er nog zo’n 800 mensen onder het puin bedolven liggen.

Honda sluit haar fabriek ter plaatse sowieso tot 22 april en gaat dan op basis van vereiste reparaties kijken wanneer de productie weer op gang gebracht kan worden. Ook omdat veel werknemers dan wel gewond zijn geraakt, dan wel familieleden moeten bijstaan, zal de fabriek deze week dus sowieso nog gesloten blijven.

De Japanse fabrikant wenst de bewoners van het eiland van Kyushu het allerbeste en een spoedig herstel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen