vrijdag 29 maart 2024

80 procent boetes vanwege hardrijden

Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau blijkt dat er in 2014 8.306.094 verkeersboetes zijn uitgedeeld. Daarvan waren er 6.730.442 voor snelheidsovertredingen, dat is tachtig procent van het totale aantal boetes.

Hoe veel het er ook zijn, het zijn er minder dan in 2013. Toen werden er nog 10.334.619 uitgedeeld. Een flinke daling dus, die we eigenlijk in juni al zagen aankomen. De daling heeft vooral te maken met falende trajectcontroles en het vervangen van vele flitspalen, waardoor ze enige tijd niet hebben gewerkt.

Naast snelheidsovertredingen zijn fout parkeren en het negeren van verkeerslichten de meest voorkomende uitgedeelde boetes. De meeste verkeersovertreders wonen trouwens in Almere. Inwoners van achttien jaar of ouder krijgen daar minstens 2,5 verkeersboetes per persoon.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen