vrijdag 29 maart 2024

300 overwinningen Ducati

Carlos Checa wist de Wold Superbikerace van Silverstone op zijn naam te zetten. Hierdoor stelde hij zijn voorsprong in het rijderskampioenschap veilig. Maar dat is niet alles, want de Spanjaard haalde daarmee ook de 300e overwinning voor Ducati binnen.

Ducati’s historische prestatie van 300 overwinningen in het World Superbike begon met een eerste podiumplaats voor Marco Lucchinelli op Donington Park, Engeland in 1988. In de jaren die volgden schreven meer dan 25 Ducati rijders geschiedenis in de motorsport. Coureurs zoals Carl Fogarty, Doug Polen, Raymond Roche, Troy Corser, Giancarlo Falappa, Neil Hodgson, Piefrancesco Chili, Ben Bostrom, James Toseland, Noriyuki Haga tot en met de legendarische Troy Bayliss en de meest recente leider in het wereldkampioenschap; Carlos Checa.

De 300 overwinningen zorgden ook voor 155 Ducati pole positions, 753 podiumplaatsen, 13 Rijders- en 16 Constructeurs Wereldkampioenschaptitels.
Een bijzondere prestatie!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen