donderdag 28 maart 2024

20 jaar Rossi in Assen

De afgelopen twintig jaar is de motorsport letterlijk en figuurlijk gekleurd door Valentino Rossi. De negenvoudig wereldkampioen heeft een belangrijk aandeel in het feit dat de MotoGP uitgegroeid is tot een groot mondiaal circus, geleid door Dorna. De coureurs vliegen de wereld over van Argentinië tot aan Australië, echter op de achttien wedstrijden tellende GP-kalender is er natuurlijk maar slechts één wedstrijd die voor ons Nederlanders echt telt, en dat is de TT in Assen. Twee jubilea (Rossi’s twintigste jaar tijdens de 85e TT) geeft Henk Keulemans, MotoGP-verslaggever en –fotograaf voor Moto73, voldoende reden om eens met 46 foto’s te bekijken hoe de historie van Rossi en het TT Circuit Assen er ook alweer uitzag. Geniet van dit artikel in de nieuwste Moto73, die sinds donderdag 18 juni in de winkel ligt. Online bestellen kan ook. Dat doe je hier. Veel plezier met dit verhaal, en alvast een klein voorproefje met onderstaande foto.     

Foto’s: Henk Keulemans

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen