vrijdag 29 maart 2024

150 excellente mbo’ers strijden in RAI voor titel ‘beste vaktalent 2016’

Van 17 tot en met 19 maart gaan 150 mbo-studenten op voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2016’ in 34 vakwedstrijden. Van kappers en automonteurs tot ICT-beheerders en schoonheidsspecialisten. Het event Skills Heroes The Finals vindt plaats in RAI Amsterdam. Skills Netherlands organiseert samen met ROC van Amsterdam/Flevoland deze nationale kampioenschappen. Wie zich de beste jonge vaktalenten van Nederland mogen noemen, weten we tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 19 maart.

Meer dan 3.000 mbo’ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland zijn de afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan in 34 verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 150 mbo-talenten zich voor de finales. Zij strijden drie dagen in RAI Amsterdam en moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied. Die worden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. De winnaars maken kans op deelname aan EuroSkills 2016, de Europese kampioenschappen voor beroepen, die in december plaatsvinden in het Zweedse Gotenburg.

Challenges

Skills Heroes The Finals is een driedaags evenement, dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Geïnspireerde bezoekers kunnen zichzelf met challenges in diverse vakgebieden uitdagen, in het kader van het beroepskeuzeproces. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld meedoen aan een kookwedstrijd of een muurtje metselen.

Excelleren

De Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW om meer excellentie en skills in het mbo te stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn het fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Vakwedstrijden stimuleren aankomend talent en vakmanschap, promoten het beroepsonderwijs én geven studenten de mogelijkheid te excelleren. 

Bijzondere leerervaring

Mbo’ers krijgen door deelname aan Skills Heroes niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook in persoonlijke ontwikkeling. Oud-kampioen patisserie Jocyeline van Ommen: “Deelname aan vakwedstrijden heeft mij veel opgeleverd. Ik heb nu meer ervaring en vertrouwen gekregen in mijn vak. Ik weet als vrouw mijn mannetje te staan in mijn beroep.”

Skills Netherlands 

Skills Netherlands ontwikkelt en organiseert naast Skills Heroes ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen (Skills Talents). Skills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. 

ROC van Amsterdam – ROC van Flevoland 

Het ROC van Amsterdam verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol, The College Hotel en met het Johan Cruijff College. Er zijn mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Er is een nauwe samenwerking met ROC van Flevoland, die mbo-colleges heeft in Almere en Lelystad.

De 34 wedstrijdrichtingen van Skills Heroes The Finals 

Bouwtimmerman, schilder, metselaar, stukadoor, restauratietimmerman, tegelzetter, straatmaker, machinaal houtbewerker, meubelmaker, kok, gastheer/vrouw, patissier, hotelreceptionist, kapper, schoonheidsspecialist, bloembinder, technicus zware voertuigen, autotechnicus, fietstechnicus, motofietstechnicus, directiesecretaresse, internationaal ondernemer, internationale ondernemer duurzame gastvrijheid, hovenier, verpleegkundige, etaleur, grafisch vormgever, ICT-beheerder, applicatieontwikkelaar, webdesigner, modeontwerper, interieuradviseur, meubelstoffeerder, facilitair dienstverlener.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen