14th international Vmax Meeting Belgium 15-16 augustus 2014

Door Nick in Persberichten, woensdag 16 Jul 2014 14:07
Affiche Vmaxtreffen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De liefhebbers van motorfiets, zullen wellicht de legendarische Vmax kennen.  Dit PK monster uit de stal van Yamaha bestaat sinds 1985 en heeft lange tijd geen concurrentie gehad met  zijn 145 pk, dat voor die tijd ondenkbaar was bij andere motoren.  Ondertussen kreeg hij in 2009 de langverwachte opvolger, die met zijn 200 pk en 1700 cc, opnieuw de grenzen verlegt.

Met de bedoeling om vmaxrijders te verenigen en het imago van de motorrijder in het algemeen te verbeteren, werd er in 1992 een Belgische Vmax Club opgericht door Michel Neven van Yamaha Europe.  Deze club met haar zeven bestuursleden is tot op vandaag nog zeer actief is in het motorgebeuren.  Zo wordt dit jaar voor de dertiende maal een internationale vmax meeting georganiseerd en ditmaal is Sint-Niklaas aan de beurt.   Deze meeting is met de jaren uitgegroeid door de grootste van Europa en verwelkomt jaarlijks meer dan 350 speciale, customs Vmaxxen, afkomstig van de meeste Europese landen.

De Vmax, die ook nog “stoplichtsprinter” wordt genoemd, voelt zich dan ook perfect thuis op deze meeting, waar voor de gelegenheid een heuse dragstrip wordt getrokken en hij zich kan meten ten opzichte van zijn gelijken of andere motoren.   Twee dagen van echte Vmax Fun, waarbij iedere motorliefhebber welkom is..  Verder is er een spectaculaire stuntshow van Mag Team Extrème, behendigheidsproeven, “the strongest club contest” heel wat standen met motoronderdelen en  om af te sluiten een Vmaxparty, opgeluisterd door twee live bands.

 

Het Vmax treffen gaat dit jaar door op de terreinen van het KTA ZWIJNDRECHT, Scheldedijk 20 te Zwijndrecht, ook wel gekend als Cenflumarin of Fort St Marie.  

 

Tags:

Gerelateerde artikelen