dinsdag 16 april 2024

1199 Panigale met trellis frame

De 1199 Panigale, zelden is er zo veel te doen om een Superbike van Ducati. Niet in de laatste plaats doordat de dikke, stappende tweecilinder onderdeel van het frame is. Een even bijzondere als veelbesproken oplossing. Op straat namelijk redelijk onbetwist, op het circuit nog nét niet…

 

Volgens sommige experts is dit zelfs het probleem waardoor de 1199 in 2013 absoluut niet mee kon komen in het WK Superbike. Anderen leggen de oorzaak daarvoor echter bij Francis Batta en zijn team en/of aan de rijderskeuze. Met Chaz Davies, Davide Giugliano en de terugkeer van het Ducati SBK-fabrieksteam zal komend seizoen snel duidelijk worden wat er precies mis is gegaan.

 

Mocht het echt het frame blijken te zijn, dan heeft Pierobon alvast de oplossing met de 1199 Panigale, inclusief het door Ducati-rijders zo geliefde trellis frame. Jawel! Veel meer dan bovenstaande foto is er nog niet bekend, maar op de EICMA zal meer duidelijk worden over dit bijzondere project.

 

Later meer!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen