vrijdag 19 april 2024

1 miljard euro tegen files

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) pakt de files aan. Daarvoor trekt ze samen met acht regio's ruim 1 miljard euro uit.  Dat meldde een woordvoerster van het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag. Vooral de knelpunten uit de file-top 50, zoals de A4, de A10 en de A12, worden aangepakt.

De specifieke maatregelen verschillen per regio. Het gaat onder meer om ruimere openstelling van spitsstroken, betere reisinformatie, het verlengen van in- en uitvoegstroken en meer projecten op het gebied van spitsmijden.

De files op de grootste knelpunten moeten met 20 procent verminderen. De minister investeert in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Brabant, Arnhem-Nijmegen, Maastricht en Twente. Het Rijk draait op voor 60 procent van de 1 miljard euro. De regio's nemen de rest voor hun rekening.

Er zijn al minder files door het verbreden van wegen en het aanleggen van spitsstroken. Daardoor daalde de filedruk de afgelopen periode met 30 procent. Ook de slechte economische situatie speelt mee.

De vraag is alleen natuurlijk of dit een echte oplossing is…

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen